Rekordvekst for digital gründersatsing i Indre Fosen

For fire år siden valgte Andreas Nicolai Helmersen å flytte hjem til Stadsbygd med enkeltpersonsforetaket sitt. Det har han ikke angret på et sekund. Med god hjelp fra Omstillingsprogrammet i Indre Fosen kommune er digitalbyrået Utheve AS nå i sterk vekst og har kunder over hele landet.

Fra lokalene over politistasjonen i Rissa sentrum har det digitale markedsføringsbyrået Utheve etablert et kompetansemiljø som blir lagt merke til langt utenfor kommunegrensene. Det som startet med et enkeltmannsforetak for seks år siden, er nå blitt et solid vekstselskap med seks ansatte. De er godkjent som lærlingebedrift og bidrar dermed til lokal verdiskaping og arbeidsplasser også på den måten.

Eventyret startet i 2018, da fosningen Andreas Nicolai Helmersen og samboeren hans bestemte seg for å flytte hjem til Trøndelag etter å ha bodd flere år i Oslo. Helmersen hadde lang erfaring innen markedsføring, og nå var tida moden for å satse. Valget sto mellom å etablere seg i Trondheim eller i Rissa. Han valgte det siste, og det har han aldri angret på siden.

Gründer Andreas Nicolai Helmersen har all grunn til å smile. Fra Utheve sine lokaler i Rissa produseres det digitale kommunikasjons- og markedsføringsløsninger for bedrifter over hele landet. Foto: Mikael Sætereid. 

Samarbeider med 12 mediehus

Nylig inngikk Utheve et samarbeid med Polaris Media Midt-Norge, noe som representerer en ny, stor milepæl for selskapet. De skal bidra til å bygge opp digitale markedsføringstjenester for 12 store mediehus i Trøndelag.

– Dette betyr mye for oss. Vi når ut til helt nye markeder ved å jobbe direkte med de dyktige rådgiverne i Polaris Media Midt-Norge. Vår jobb blir å bidra med kompetanse innen sosiale medier og markedsføring i utvalgte kanaler, forklarer Helmersen.

Fra Rissa til Silicon Valley

IT-avisen er en annen kunde som er fornøyde med samarbeidet. Den norske teknologi-nettavisen, som har base i Silicon Valley i California, kontaktet Utheve for å få hjelp til markedsføring på Facebook.

– Samarbeidet med Utheve økte trafikken vår til 540.000 lesere pr. januar 2020, noe som var en økning på 35% sammenlignet med året før, forteller Trond Bie, redaktør i IT-avisen.

Ble tatt imot med åpne armer

Helmersen mener Omstillingsprogrammet i Indre Fosen har vært helt avgjørende for suksessen. Da han skulle etablere seg i Indre Fosen, tok han raskt kontakt med kommunen. Der ble han møtt med entusiasme og handlekraft. Gjennom Omstillingsprogrammet fikk han hjelp til forretningsutvikling og til å finne egnede lokaler. Rådgiverne i kommunen bidro også med nettverksbygging og markedsintroduksjon, noe som førte til at Helmersen raskt fikk bygd relasjoner inn mot industri og lokalt næringsliv.

– Selskapet vårt hadde garantert ikke vært der vi er i dag, om det ikke hadde vært for den profesjonelle støtten vi fikk fra rådgiverne i Omstillingsprogrammet. Jeg ble tatt imot med åpne armer fra første dag, forteller Helmersen.

Utheve har på kort tid etablert seg som et sterkt kompetansemiljø. Fra venstre: Andrea Rosø, Haakon Kvithyll og Jørgen Haugerø. Foto: Mikael Sætereid. 

Strategisk plassert i Indre Fosen

For Helmersen var det et strategisk valg å lokalisere seg i Indre Fosen framfor i Trondheim. 

– Du får en lokal tilhørighet, noe som er viktig for mange bedrifter. Dessuten opplevde vi at det var lite konkurranse om kundene. Det gjorde det enklere for oss å vokse og ansette flere. Plutselig var vi et skikkelig firma, ler Helmersen.

I dag konkurrerer Utheve med store byråer nasjonalt og internasjonalt. De har kunder både i inn og utland, og jobber mye inn mot bedrifter i Bergen og Oslo. Likevel mener Helmersen det fortsatt er mange fordeler med å ha base i Indre Fosen. 

– Lokalene er billigere, arbeidsgiveravgiften er lavere og vi opplever hverdagen som mindre stressende. Vi jobber jo uansett digitalt med kunder over hele landet, så sånn sett spiller det liten rolle hvor vi er plassert, sier Helmersen, som ikke legger skjul på at han er glad i Fosen og liker å bo og jobbe i landlige omgivelser. 

Ønsker at flere gründere tar steget

Prosjektleder i Omstillingsprogrammet, Torbjørn Dahle, er også imponert over det Helmersen og kollegaene hans har fått til. 

– Dette er et flott eksempel på hva som er mulig når man har ambisjoner og vet å benytte seg av de tilbudene som finnes, sier Dahle. 

– For oss i Omstillingsprogrammet har dette vært et inspirerende prosjekt å jobbe med. Jeg er imponert over hvor systematisk og målbevisst Helmersen har jobbet for å komme seg dit han er i dag. Dette viser også at vi har et omstillingsapparat som virker, og at forholdene ligger godt til rette for næringsvekst i Indre Fosen også utenfor den tradisjonelle industrien, forteller Dahle. 

Han poengterer at bistanden Utheve har benyttet seg av er en del av det ordinære utviklingstilbudet fra Indre Fosen, og dermed tilgjengelig for alle som ønsker å etablere seg. 

– Jeg håper denne suksesshistorien gjør at flere ambisiøse gründere tar steget og etablerer seg her i Indre Fosen, sier Dahle. 

Del: