Næringskonferansen 2019

"Den siste viking konferansen"

Vi gjentar suksessen fra i fjor. Næringskonferansen 2019 er for næringslivet på Fosen. Målet med konferansen er å samle hele næringslivet på Fosen slik at bedrifter kan bygge relasjoner og nettverk, og på den måten styrke næringsstrukturene innad og utad. 

Næringskonferansen 2019 avholdes 5. september i Leksvik Kultursal. 

Program - 05.09.2019

Konferansier

Vi har vært så heldige å få Kolbjørn Nordvik som konferansier til Næringskonferansen 2019! 

Konferansier - Kolbjørn Nordvik

Kolbjørn har utdannelse fra NTNU, har jobbet i fem år som lærer på videregående skole – og to år på privat IT-skole. Etter det har han 10 års erfaring fra reklamebransjen. Nå er han fasilitator, sertifisert NLP-Coach, foredragsholder, strategisk rådgiver, motivator og partner i Engasjert Byrå.

 

Kolbjørn jobber tett på ledere, ledergrupper, holder kurs, foredrag, workshoper, driver coaching og bidrar i kreative prosesser for bedriftskunder innenfor mange ulike bransjer. Typisk leder han prosesser innenfor strategiutvikling, markedskoordinering, internkommunikasjon, identitets- og verdiprosesser, motivasjon og inspirasjon.

Foredragsholdere

Nedenfor er en liste over foredragsholdere som er aktuelle for Næringskonferansen 2019.

Terje Sørvik

Terje Sørvik er fylkespolitiker og leder for hovedutvalget for næring, medlem av fylkestinget og fylkesutvalget. Før han gikk inn i politikken på heltid har han lagt bak seg 25 år i næringslivet, primært fra skipsbyggingsindustrien. “Jeg har hatt gleden av å få holde på med næringspolitikk og er opptatt av å legge tilrette for utvikling og vekst basert på de gode fortrinn vi har i regionen. Naturressurser koblet med kunnskap og teknologi er blant disse”.  Terje åpner årets konferanse.  

Per Inge Tung

Per Inge Tung fra Stadsbygd Sparebank kommer og redegjør for “rikets tilstand” i Indre Fosen. Hva er trenden i næringslivet sett i fra bankens side? Her får du et innblikk i tallenes tale lokalt og regionalt.  

Ove Vollan

Ove Vollan fra Sparebank 1 SMN kommer og redegjør for “rikets tilstand” i Indre Fosen. Hva er trenden i næringslivet sett i fra bankens side? Her får du et innblikk i tallenes tale lokalt og regionalt.  

Per Anders Aannerud Grøtberg

Per Anders jobber som Key Account Manager hos Intek Engineering på Raufoss og har mange års erfaring fra ulike typer industri og salg. Intek Engineering er en andregenerasjons familiebedrift som ble etablert i 1980 og de har tatt en ledende rolle i industriens robotisering og automatisering i Norge. Selskapet leverer løsninger til blant annet bilindustri, næringsmiddelindustri, marine/olje og gass og annen industri hvor bruk av automatiserte prosesser kan bidra til økt effektivitet og kvalitet. Per Anders innlegg heter “Veikart for fremtidens næringsliv” med stikkord som omstilling, beholde og skape produksjon i Norge, og viktigheten av samarbeid. Vi gleder oss! 

Eirik Hovstein

Maritime Robotics (MR) er en av Norges ledende leverandører av innovative, autonome systemløsninger. Bedriften har siden 2006 levert utstyr, fartøy og systemleveranser, utviklet i tett samarbeid med sivile og militære brukere. Virksomhetsområder kan deles i tre hovedgrener; Unmanned Aircraft Systems (UAS), Unmanned Surface Vehicles (USV) og Moored Balloon Systems (MBS). Maritime Robotics er i dag etablert med hovedkontor i Trondheim og en avdeling i Asker.

Linda Janina Gomo

Linda har drevet livsstilskonseptet Himlingen siden oppstart 2009. Konseptet byr på en miks av interiør, klær, blomster og gaver, og er stadig under utvikling. I forbindelse med sitt 10 års jubileum, velger Himlingen nå å satse på netthandel, og skal forsøke å ta med seg det samme konseptet online, med stor fokus på personlig service og det lille ekstra.

I tillegg til dette driver Linda, sammen med sin samboer, Klakken eplehage. En utradisjonell satsing innen Trøndersk landbruk, med kontroll på hele næringskjeden fra jord til bord, og ut til noen av norges aller beste restauranter.

Jan Christian Vestre

Jan Christian Vestre er daglig leder i Vestre AS som er en ledende produsent av møbler for byer, parker og offentlige uterom. I snart 70 år har de skapt sosiale møteplasser for millioner av mennesker. Jan Christian har også tidligere vært rådgiver i næringsdepartementet.   

Et høyere kostnadsnivå til tross, mulighetene i Norge er større enn begrensningene, mener han.

– For det første kan vi produsere på 100 prosent fornybar energi. For det andre er vi, på grunn av den nordiske modellen, trepartssamarbeidet, en kompetent befolkning og evnen til å ta i bruk ny teknologi, kanskje bedre rustet enn noen andre til å ta førersetet i den fjerde industrielle revolusjon, altså digitaliseringen og automatiseringen som vil gjøre kostnadene mindre viktige. Gled dere til å høre et inspirerende og motiverende foredrag med Jan Christian!

Påmeldingsfrist 30.8.2019